Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

Beszámoló a II. Vasutas Kispályás Labdarúgó Tornáról

A miskolci VOKE Vörösmarty Művelődési Ház 2013 decemberében hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a Vasutas Kispályás Labdarúgó Tornát. 2014. december 20-án került sor a folytatásra, ez alkalommal hét csapat jelentkezett a versenyre. A verseny helyszínéül a kiváló adottságokkal rendelkező Miskolc Egyetemi Körcsarnok szolgált, ugyanúgy, miként az első rendezvényen is. A fővédnök és házigazda az idén a Rail Cargo Hungária Zrt. volt, mint címvédő. Résztvevő csapatok: Rail Cargo Hungaria, Orosz team, Szerencs, Füzesabony állomás, Utazók Miskolc, MOSZ Miskolc, Múlt Század. Reggel 8 órakor kezdődött meg a torna, a csapatvezetők egyeztetése alapján körmérkőzéses formában került megrendezésre az esemény. Az idén is nagyszerű körülmények között zajlottak le a mérkőzések 2x10 percben, az MLSZ kispályás Labdarúgó Bizottság által országosan elfogadott játékszabályai alapján. Gőz Brigitta a Vörösmarty Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a résztvevő csapatokat, az ő megnyitója után indult útjára a labda. 9 órától folyamatosan nagyszerű, változatos és gólokban gazdag mérkőzéseket láthattak a nézők és a csapatok egyaránt. A tavalyi győztes Rail Cargo focistái jó mérkőzéseket játszottak, de az idén nem volt szerencséjük. Nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a fiúk, de azokat rendre ki is hagyták, így csak a hetedik helyen végeztek. Az Utazók M. csapata a torna elején jól játszott, de a végére elfáradtak fiúk, így meg kellett elégedniük az hatodik hellyel. A Füzesabony állomás gárdája elsősorban a jó kapusteljesítményének köszönhetően szerezte meg az ötödik helyet. A Szerencs csapata hozta a tőle megszokott formát, erős mérkőzéseket játszottak, így a negyedik helyig jutottak el. A dobogó minden fokáért nagy harc volt, a második és a harmadik helyezés az utolsó mérkőzés utolsó percében dőlt el. Döntetlen volt az állás, mely az Orosz Team csapatának a harmadik helyhez volt elég. Végig kiélezett parázs hangulatú küzdelemben született meg ez az eredmény. A Múlt Század csapatának jó teljesítménye a dobogó második fokára emelte a munkahelyi és baráti társaságot. A MOSZ hozta az évek óta tartó formáját és minden mérkőzésén 3 pontot szerzett, így nyerte meg a tornát. A gólkirály hét góllal a MOSZ csapatából Péderi Sándor lett. Minden csapat jelesre vizsgázott, mert a mérkőzéseken az utolsó percig hajtottak, küzdöttek. A siker sajnos mindig csak egy csapatnak kedvezhet és ez az idén a MOSZ gárdája volt. Természetesen senki sem távozott üres kézzel, ugyanis az eredményhirdetésen minden csapat oklevéllel, serlegekkel és a fővédnök Rail Cargo Hungária által biztosított ajándékokkal térhetett haza. A díjakat Gőz Brigitta Igazgatónő adta át valamennyi csapatnak. Az évente megrendezendő fordulóknak más-más vasúti terület lesz a fővédnöke és házigazdája, mely tisztet a következő évben a 2014. évi nyertes MOSZ látja el. Gratulálunk a győzteseknek!

Legfrissebb programjaink

VII. Kisközösségek ünnepe Újbudán

VII. Kisközösségek ünnepe Újbudán


TEMI Fővárosi Művelődési Háza (Budapest)

Az FMH-ban működő alkotó és művelődő közösségek mutatkoznak be 2020. október 16–17–18-án. A gazdag múlttal rendelkező klubok, valamint csoportok kerülnek a középpontba, és őket bemutatva ünnepeljük munkásságukat. Bemutatkoznak többek között a Budapest Hobby Klub, a MABÉOSZ Budapest XI. kerület 11. sz. Bélyeggyűjtő Kör, a Magnós Klub, a Linedance Klub, valamint más csoportjaink tevékenységeibe és hangulatába is belekóstolhatnak.
bővebben
"Egyszer volt, hol nem volt" - meseíró pályázat

"Egyszer volt, hol nem volt" - meseíró pályázat


Aranybulla Könyvtár Alapítvány (Székesfehérvár)

Válassz babát és írjál róla mesét ! Az Aranybulla Könyvtár Alapítvány, a TESCO, "Ön választ, mi segítünk" program támogatásával meseíró pályázatot hirdet. További részletek a mellékelt Pdf. dokumentumban.
bővebben
Bővebb információért kérjük, keresse fel a www.konyvelosuli.hu weboldalt vagy kérjen közvetlen felvilágosítást a 06-30/300-2100 telefonszámon. Felnőttképzési engedély: E-001563/2016. Várjuk jelentkezését!  
bővebben
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537