Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

Rekordot döntött az V. Országos Fánkfesztivál


Óriási érdeklődés övezte szombaton az V. Országos Fánkfesztivált Nagykanizsán. A helyi vasutas művelődési ház által szervezett rendezvényen számos fánkkülönlegesség, kulturális műsorok és gasztronómiai specialitások várták az érdeklődőket az ország minden részéről. Díjazták a fánksütő versenyben résztvevő legjobb csapatokat, és ezúttal is sikerült magyar rekordot állítani.

 

Több mint 10 ezer ember fordult meg szombaton, a nagykanizsai fánkfesztiválon, amelyet idén ötödik alkalommal rendezett meg a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) nagykanizsai tagszervezete, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház.

Az idei fesztiválon a már hagyományosnak számító rekordkísérlet során egyszerre 800 résztvevő kóstolt fánkot, így felállt a tömeges fánkkóstolás rekordja, amely arra irányult, hogy egy helyen egyszerre minél többen fogyasszanak a farsangi különlegességből. Korábban az egy helyen bemutatott legtöbb fajta fánk rekordját javították évről évre: 2009-ben 40, 2010-ben 47, 2011-ben 51, 2012-ben 59 különféle fánkkal sikerült megdönteni az „egyszerre, egy helyen a legtöbb fajta bemutatott fánkkülönlegesség” magyar rekordját.

A fánksütő verseny fesztiváldíját a helyi Egyesített Bölcsőde csapata, a Bölcsődei Menyecskék nyerte el. Ők készítették el a hagyományos szalagos fánkok közül a legjobbat. További tizenhárom (többek közt sütött és hozott, amatőr és profi, hagyományos és különleges) kategóriában díjazták az ország minden részéről érkezett 33 csapat fánkjait, amelyek közt több vasutas versenyző alkotása is szerepelt.

A versenyben lévő fánkokat egy 5 főből álló szakmai zsűri értékelte. A zsűri elnöke, Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség Alelnöke, aki maga is vendéglátós végzettségű, a díjátadón kiemelte: Nagykanizsa a Magyar Gasztrokulturális fesztiválok térképén előkelő helyet foglal el a Fánkfesztivállal. „Az a fesztivál, ahol 33 csapat közel 300 fajta fánkkal nevez, minden elismerést megérdemel” – tette hozzá. A zsűri a versenyző csapatoknak azt javasolta, hogy a modern hozzávalók helyett használják még gyakrabban a természetes, jó minőségű alapanyagokat, a kiváló minőségű magyar lisztet és házi tojást.
 Legfrissebb programjaink

Világjárás Dr. Csóka Gézával

Világjárás Dr. Csóka Gézával


VOKE Arany János Művelődési Ház (Győr)

Február 15. (szombat) 10 óra - Kína régen és ma (1). - Peking, a Tiltott város, Nagy Fal...Február 25. (kedd) 18 óra - Thaiföld szépségei. Városok, vallás, természet... Március 3. (kedd) 18 óra - Kína régen és ma (2). - Shanghai, Szecsuán, Tibet...A BELÉPÉS INGYENES!  
bővebben
"Versailles fénykora"

"Versailles fénykora"


Láng Művelődési Központ (Budapest)

2020. február 28. 17:30
 ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁS. Helyszín: Láng Művelődési Központ, földszinti Előadóterem 1.Előadó: Czinkota Mihályné, Erzsébet. (ERE-KLUB). Előadásainkon a részvétel díjmentes.
bővebben
Filharmónia Ifjúsági Zenei Bérlet

Filharmónia Ifjúsági Zenei Bérlet


VOKE József Attila Művelődési Központ (Dunakeszi)

2020. február 25. 11:00
„Ilyen a jazz” címmel. Információ: 27/341-204. Minden érdeklődőt szeretettel várunk !  VOKE József Attila Művelődési Központ 2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17. www.vokejamk.hu  
bővebben
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537