Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

A Diósgyőri Rádióamatőr klub hírei

Kovács Attila győzött Egerben
Ebben az esztendőben már nem rendeznek több rádiós tájfutó versenyt Magyarországon, gyakorlatilag befejeződött a versenyidény. Ezért a jövő évi, 2013-as, Lengyelországban sorra kerülő 19. Európa-bajnokságra legfeljebb külföldön lehetne elkezdeni az igazi felkészülést. Támogatás híján azonban erre sajnos nincs lehetőség. A válogatott egyedüli miskolci tagja, Kovács Attila is csak a Bükk túlsó felére jutott el a hétvégén
Heves megye székhelye adott otthont az Eger Grand Prix elnevezésű nemzetközi tájékozódási futóversenynek. Az esemény iránt hatalmas érdeklődés volt, 400 fölött volt az indulók létszáma.

A Diósgyőri Rádióamatőr klub hírei

A versenyre az Érsekkert szomszédságában, Eger Maklári Hóstya nevű részében került sor idézte fel a történteket Kovács Attila. A vetélkedés városi sprintversennyel kezdődött. Az F60 kategóriában cseh, finn, szlovák és hazai versenyzők között a rajtlista szeszélye folytán elsőként indultam, és aki versenyzett, az pontosan tudja, hogy ez nem túlságosan jó előjel, hiszen mindenki tisztában van az elért eredménnyel, és pontosan tudja, milyen teljesítményre van szükség az előzéshez – tette hozzá. A miskolci futót ez sem zavarta meg. Elsőnek rajtolt, elsőnek ért célba. Ráadásul örömmel nyugtázhatta, hogy a kiváló finn futó, Leino Tapio ellenében 33 másodperces előnyre tett szert.

A vetélkedés Felsőtárkányban, az egykori KISZ-tábor környékén már valódi erdős-hegyes terepen folytatódott, mégpedig egy újabb sprintfutammal. Kovács Attila 45 másodperccel az új terepen is megelőzte az északi sportolót. Érdekesség, hogy a két nagyágyú közé be tudott ékelődni az Egerben felnőtt, egyik legjobb férfi tájfutónk, Boros Zoltán, a két héttel korábbi nappali egyéni országos bajnokság győztese.

A verseny második napján derült csak ki, hogy a megszerzett csekély előny azonban szinte semmit nem jelentett a felsőtárkányi Vár-hegy észak-nyugati lábánál kitűzött, az előzőekhez képest igen hosszú, nagy szintkülönbségű, normál távú verseny kimenetelénél. Noha az erősen felázott, csúszós talajon ezt a futamot egy másik válogatott rádiós tájfutó, a nyíregyházi Kovács András nyerte 14 másodperccel Kovács Attila előtt, Tapio most is több időt töltött el nála az erdőben, mégpedig 70 másodperccel.

Az összetett értékelésben Miskolcra került az aranyérem, Kovács Attila 76 perc 23 másodperces teljesítményért, második Leino Tapio (Helsinki Suunnistajat) 78:51, harmadik Boros Zoltán (HSE Szentendre) 79:24 perces idővel.
A verseny legfőbb tanulságát az jelentette, hogy Kovács Attila a szezon végén is megőrizte káprázatos formáját, most már valóban „csak” támogatókra kellene találnia, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon jó eséllyel vehesse fel a küzdelmek külföldi vetélytársaival szemben.Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537