Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

A Láng Művelődési Központ vezetőségének hivatalos közleménye az újra nyitásról

Kedves Látogatóink!

 

A 194/2021. (IV. 26) Kormányrendelet értelmében négymillió beoltott elérése után, vagyis május 1-től a kulturális és közművelődési színterek is megnyithatnak. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti kormányrendelet alapján egyelőre a Láng Művelődési Központ csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható a 18 éven felüli korosztálynak. A 18 éven aluliak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be. A rendelet szerint belépéskor a szolgáltatónak kell ellenőrizni az igazolvány meglétét és érvényességét.

 

A törvényeket és a jogszabályokat mindenkinek, egyénnek és közművelődési intézménynek egyaránt kötelessége betartani. Amennyiben a rendelet hatályait a szolgáltató megszegi, akár 1 évre is bezárható. Kérjük Önöket, ne vitassák munkatársainkon keresztül a rendeletet, mert ők csak a munkájukat végzik, és a hatályos jogszabályokat be kell tartatniuk. Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket elősre is köszönjük!

A Láng Művelődési Központ vezetőségének hivatalos közleménye az újra nyitásról

Házirendünk kiegészítése a fennálló rendeleti szabályozásokra való tekintettel

 

A Láng Művelődési Központ házirendjének kiegészítése „a Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról” alapján.

 

A Láng Művelődési Központ 2021-ben a fenti rendelet alapján a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás után fogadja újra a látogatóit, vagyis 2021. május 10-től nyitva tart egy meghatározott, egyelőre ideiglenes – a programok és rendezvények időpontjaihoz igazodó – rend szerint.

 

A következő feltételeket kérjük betartani:

 

– A Láng Művelődési Központ a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak (18. életévüket be nem töltött személyek) számára látogatható.

 

 

– A fenti rendelet alkalmazásában koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.

 

 

– A koronavírus elleni védettség igazolása során az érintett a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható, azzal a feltétellel, hogy az ellenőrző személy az adatokat semmilyen formában nem rögzítheti.

 

 

– A Láng Művelődési Központ területén nem kötelező a szájmaszk használata, azon itt dolgozók kivételével, akik nem minősülnek koronavírus ellen védett személynek. Azonban kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Láng Művelődési Központ közösségi közlekedő tereiben a szájmaszk használata továbbra is ajánlott!

 

 

– Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, csoportvezető. A csoportvezetők is abban az esetben léphetnek be, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Azon szakköreink, csoportjaink esetében, ahol annak tagjai kiskorúak a beléptetés a következőképpen történik:

 

1. A foglalkozásvezető a foglalkozás megkezdése előtt a főbejáratnál várja a csoportját és ő viszi be a gyerekeket az épületbe.

 

2. A foglalkozást követően ide is kíséri vissza őket.

 

3. Azok a szülők, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, beléphetnek az épületbe várakozni és ott igénybe vehetik a szolgáltatásainkat.

 

4. Azok a felnőttek, akik ezzel nem rendelkeznek, azok sajnos nem léphetnek be az intézmény területére.

 

 

– A beléptetési ellenőrzés folyamatos biztosítása az információs kollégák feladata:

 

A Látogatók védettségi igazolványának és személyazonosságának az ellenőrzése.
Feladatuk azon esetleges látogatók felszólítása a távozásra, akik ezen okmányaikat nem tudják felmutatni.
Látogatóink személyes adatait semmilyen módon nem rögzítjük!

Tisztelettel kérjük megértésüket, türelmüket és együttműködésüket a szabályok betartásában!

 

Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önök ismét jól érezhessék magukat intézményünkben. Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk minden Látogatónknak!

 

 

Budapest, 2021. május 10.

 Legfrissebb programjaink

Pest megyei koncertfúvós fesztivál

Pest megyei koncertfúvós fesztivál


VOKE József Attila Művelődési Központ (Dunakeszi)

2022. augusztus 27. 11:00
 VOKE József Attila Művelődési Központ, 2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17. Minden érdeklődőt szeretettel várunk !
bővebben
Köröndi koncert III.

Köröndi koncert III.


VOKE József Attila Művelődési Központ (Dunakeszi)

2022. augusztus 26. 19:00
 Péntek 19 órától .Strauss-dinasztia.Minden érdeklődőt szeretettel várunk !  
bővebben
Könyvvásár

Könyvvásár


Ex Libris Könyvtári Alapítvány (Budapest)

2022. augusztus 22. 15:00
15-19 óráig. 300 Ft / db. 1064 Bp. Vörösmarty utca 69-71. Minden érdeklődőt szeretettel várunk !
bővebben
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537