Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

Magyar Kultúra Napja – Pro Cultura Intercisae-díj

2015.02.04.
Dunaújváros MJV Közgyűlése által alapított „Pro Cultura Intercisae” Díj a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek, alkotó- és előadó-művészeti közösségeknek, és mindazon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik, vagy amelyek a város kultúrájáért hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak, illetve tettek. Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése döntésének értelmében, az idei esztendőben a „Pro Cultura Intercisae” Díjat: - Kőszegi Károlynénak adományozta.
Magyar Kultúra Napja – Pro Cultura Intercisae-díj
Méltatás Kőszegi Károlyné a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes kelléktárosa, az MMK gondnoka. A Vasas Táncegyüttes működésének több mint hat évtizedes működése alatt sokan megfordultak táncosként, vezetőként, sokszor ment át változáson maga a tánckar is. Mégis volt/van egy valaki, akinek köszönhetően az állandóság, a folytonosság is megmaradt: Kőszegi Károlyné minden Vasas néptáncos „Mamija”.Az évtizedek során valamennyi táncos, szülő, nagyszülő megismerhette a háttérben zajló, fáradhatatlan munkáját, aminek eredményeként mindig igényesen, makulátlanul előkészített viseletekben léphetnek színpadra a táncosok. A fesztiválok zsűrije soha nem hagyta szó nélkül az átlagon felüli, igényes színpadi megjelenést, amiben neki kiemelkedő érdemei vannak. Kedvessége, biztatása, sugárzó nyugalma mosolyt csal az arcokra mind a mai napig a fellépések előtti izgalmak sodrában. Ő mindig a háttérben marad, nem vonzza a nyilvánosság, hatalmas szívvel, alázattal végzi munkáját, pedig nélküle elképzelhetetlen az együttes működése és sikere. Azonban nem csupán a ruhák gondozásában példamutató. Kivételes érzékkel terelgeti a fiatalokat, türelemre, rendre és tiszteletre tanítja őket, kifogyhatatlan szeretettel. Családjának több tagja a Vasas táncosok nagycsaládjához tartozott, tartozik, férje, mint alapító, s a felmenői tudását továbbvivő lánya és unokái is erősítik a táncegyüttest, veszik ki részüket a hagyományok ápolásából, továbbadásából .Dunaújváros MJV Közgyűlése a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttesért végzett 50 éves áldozatos tevékenységének és az MMK-ban eltöltött 40 éves szakmai munkásságának elismeréseként a Pro Cultura Intercisae díjat, Kőszegi Károlyné részére adományozta.


Legfrissebb programjaink

Zumba Anitával

Zumba Anitával


Láng Művelődési Központ (Budapest)

Tanfolyami órák : hétfő-szerda 17.00-18.00 óra. 6-18 éves korosztálynak. További eészletek a plakáton.
bővebben
Világjárás Csóka Gézával

Világjárás Csóka Gézával


VOKE Arany János Művelődési Ház (Győr)

Atz előadás sorozat részletes időpontjai a plakáton olvashatóak . A BELÉPÉS INGYENES! (VOKE) Arany János Művelődési Ház (Szárnyaskerék épülete) Info: www. vasutasmuvhazgyor. hu - Tel: (96)-312-446
bővebben
Ezékiel könyve

Ezékiel könyve


VOKE Arany János Művelődési Ház (Győr)

OLVASSUK EGYÜTT! Péntekenként, 1730 órakor. Bibliai olvasókör vezetője: Oláh László
bővebben
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537