Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

Díjat kapott a Vasas Művészegyüttes Alapítvány – Vass Lajos Szimfonikus Zenekara

Magyar Szakszervezeti Szövetség Művészeti és Kulturális Díj kitüntetettek


Idén került sor első alkalommal a Magyar Szakszervezeti Szövetség Művészeti és Kulturális Díjainak átadására. 2014-ben tizenketten részesültek ebben az elismerésben, olyan személyiségek, közösségek, akik szakmai, társadalmi munkájukkal erőt adtak, példát mutattak a szűkebb, és a tágabb környezetnek egyaránt, akik elkötelezettek az emberi értékek mellett, akik kulturális, vagy tudományos munkájukkal maguk is hozzájárultak azokhoz.

Díjat kapott a Vasas Művészegyüttes Alapítvány – Vass Lajos Szimfonikus Zenekara

 

A díjat Pataky Péter a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke adta át.

Vasas Művészegyüttes Alapítvány – Vass Lajos Szimfonikus Zenekara
Az 1949 óta működő Vasas Szimfonikus Zenekar eleinte csupán a kórussal és a tánckarral tartott közös előadásokat, de hamar kialakította önálló repertoárját. A nagyzenekari klasszikus és kortárs szerzők műveinek tolmácsolása mellett népszerű opera- és operett részletek előadásától sem zárkózott el. A kórussal együtt többször vállalkozott már nagy felkészültséget igénylő oratórikus művek bemutatására is. 1954-ben Kodály Zoltán személyesen gratulált a zenekarnak a Székelyfonó bemutatásáért. A hatvanas, hetvenes évekre az együttes külföldi fellépései is megszaporodtak. Többször megkapta a „Kiváló Együttes” címet. Ebben az időszakban olyan neves művészek is közreműködtek egyes produkcióikban, mint Simándy József vagy Melis György.
Ekkortól datálódnak úgynevezett házi hangversenyeik is, melynek hagyományát jelenleg ifjúsági koncertsorozatukkal viszik tovább, amellyel kifejezetten az általános iskolai korosztályt célozzák meg. 2013-tól, hagyományteremtő célzattal, nyári zenei esteket rendeznek, és különböző ünnepkörökhöz kapcsolódva rendszeressé váltak templomi hangversenyeik. A zenekart húsz éven át az Erkel-díjas zeneszerző, karmester és karnagy, Vass Lajos irányította (halála után két évvel, 1994-ben vette fel nevét az együttes), jelenlegi karmestere Kiss Boldizsár tagsága kb.30 fő. A Magyar Szakszervezeti Szövetség a Vasas Művészegyüttes Alapítvány – Vass Lajos Szimfonikus Zenekara részére kimagasló minőségű művészi, ismeretterjesztő és közösségi tevékenysége elismeréseként Magyar Szakszervezeti Szövetség Művészeti és Kulturális Díj-at adományoz.


 Legfrissebb programjaink

Ringató – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

Ringató – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!


Láng Művelődési Központ (Budapest)

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2020-ban is két csoportban indulnak a foglalkozások!Foglalkozások minden hétfőn 9.30-10.00 és 10.15-10.45 óráig.Helyszín: Láng Művelődési központ 2.em/202. terem. Ajánlott korosztály: 0-3 év    
bővebben
BIBLIAI SZABADEGYETEM - JÉZUS CSODÁI

BIBLIAI SZABADEGYETEM - JÉZUS CSODÁI


VOKE Arany János Művelődési Ház (Győr)

Szerdánként, 18 órakor.Előadók: Hites Gábor; Kalocsai Tamás; Kökényes Zsuzsa; Oláh László; Stramszki István; Tóth Szilárd. További részletes programok a plakáton.
bővebben
Reménysugár Klub

Reménysugár Klub


Reménysugár Kulturális Egyesület (Pécs)

Minden hónap második keddjén 14.00 órától. A 30 éve működő klub célja a daganatos betegségben szenvedők és ilyen betegségekből felgyógyultak összefogása, további életvitelük segítése.  
bővebben
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537