Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537
Főoldal | E-mail | www.temie.hu

30 éves a miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub

2013. szeptember 24-én jubileumi gálaműsor keretében ünnepelték a 30 éves Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub-ot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A Klub 1983-ban alakult és működik mai napig is Művelődési Házban.

A zsúfolásig megtelt teremben izgatott várakozás közepette kezdődött a rendezvény.
A klubvezető, aki most a műsorvezető szerepét is betöltötte- Szabóné Nagy Julianna köszöntötte a vendégeket. A Baross indulóval kezdődött a műsor, amelynek szövegét a klub egyik tagja, Volyák Ferencné írt.
A műsor folyamán sorra kerültek azon személyek, akik valamilyen módon kapcsolódtak vagy segítették, támogatták a klub 30 éves munkáját. Minden köszöntést követően egy kis műsorszám következett ajándékképpen.
Először az alapító tagokat és a korábbi klubvezetőket köszöntötték. A klubvezető- műsorvezető minden személy kapcsán felidézte emlékeit, történeteket mesélt és köszönetét fejezte ki.
Több meghívott érkezett a Vasúttól, akikkel évtizedes kapcsolatot ápol a klub.
Többek között felszólalt és szívhez szóló beszédet mondott: Garamvölgyi Mihály a MÁV Zrt. Üzemeltetési Főigazgatóság Területi Igazgatóság- Pályavasúti területi Igazgatója, a Vasutas Segélyező Egyesület vezetői, a vasút különböző területeinek vezetői, nyugdíjas klubok és természetesen még sokan mások.

30 éves a miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub

Nagy szerepet játszott és játszanak a mai napig is a klub életében az unokák.
Két műsorszámban is felléptek nagyszülők az unokákkal megható versekkel, énekekkel.
A város kulturális életében is aktívan részt vesz a klub. Az Ezüst fürtök tehetségkutatón is rendszeresen megjelennek.
A város többi nyugdíjas klubjával valamint a vasutas nyugdíjas klubokkal is szoros kapcsolatot ápolnak. A délután családias hangulatban, vidám beszélgetés közepette telt és olykor- olykor a szemek is megteltek csillogó könnyekkel. A klubvezető kedves történetetekkel, megható beszédekkel fűszerezte a műsort.
Mindemellett lehetett nosztalgiázni régi fényképeket é, tablókat nézegetve és a klub tagjainak munkáiból összeállított kiállítás és várta az érdeklődőket.

A rendezvényt követően egy hatalmas torta és bőséges vendéglátás várta a vendégeket, melyet kedves és emlékekkel teli beszélgetések közepette fogyasztottak a vendégek.

E nagyszabású rendezvény és méltó köszöntés létrehozásában nagy segített adott a klubnak otthon is adó intézmény a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház. Ennek igazgatója Gőz Brigitta és a Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub jelenlegi vezetője Szabóné Nagy Julianna, aki korábban hosszú évekig a Ház igazgatója volt kölcsönösen segítik egymás munkáját.

A Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub továbbra is nagy szeretettel várja mindazokat tagjai körébe, akik szívesen találkoznak nyugdíjas társakkal, akik szeretnek kirándulni, túrázni, színházba járni és előadásokat hallgatni, érdeklődő témákról beszélni, akik havi 2 alkalommal pár órára a nagyszülői feladatokat másra hagyva társaságra vágynak.

Az intézmény az elmúlt 50 év alatt számos önszerveződő közösséget, művészeti csoportot segített már. Folyamatos megújulásra, színes és érdekes programok szervezésére törekszik, hiszen a kultúra, a szabadidős tevékenységek sokszínűsége mutatja egy közösség igényességét, értékeit. Folyamatos, szakember által irányított "műhelymunka" keretében működik jelenleg is 18 önálló csoport a modellezéstől a néptáncig, a jógától az asztaliteniszig.
Aki egyszer ide ellátogat, családtagként tér vissza a kellemes hangulatú, barátságos Művelődési Házba.

 

 

 30 éves a miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub 30 éves a miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub 30 éves a miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub 30 éves a miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub
Területi Művelődési Intézmények Egyesülete
Közhasznú Szervezet | 1119 Budapest, Fehérvári út 47. | Telefon: 06-1-203-3868 | Mobil: 06-30-510-7537